Еми предложение ...

За всякакви предложения към играта и форума. Временно е включена опцията за премодериране. Тоест преди да се появи преложението Ви, ще мине през одобрение на модератор.
Потребителски аватар
free_styler212
Сержант (Sergeant)
Мнения: 679
Регистриран: пет апр 21, 2006 11:35 am
Местоположение: Salford, Manchester, United Kingdom
Контакти:

Еми предложение ...

Мнение от free_styler212 » пон апр 30, 2012 5:43 pm

Не съм голям разбирач обаче все си мисля, че ако се добави CSS3 в играта с новите фунцкии (transition, transform, animation и @keyframes) за картинките на корабите в Техниката и меню Кораби, а защо не и в докладите би придало солидна атрактивност на играта. Не би отнело повече от 4-5 часа на ден за 2 седмици. Проблема е, че все още само последните версии на FireFox и IE поддържат повечето функции (и Chrome и Opera ест.). Но това винаги е било символ за "последен писък на модата" винаги може да изкарате съобщение: "Играта ще работи най-добре с този и този браузър, свалете си версията от тук."

Малко JavaScript също би допринесло да направи играта по "sexy" :naked:

За мен бизнеса с подобни игри е замиращ, при положение, че може да се играе Quake Online. Но ако се дистрибутира на правилните места (форуми, блогове, и т.н.) и ако има кой все още да вложи нещо за реклама може да се извлече максимума. И говора за прицел на чужденци, по чуждестранни форуми и сайтове. Хареса ми, че вече има фейсбук страници, но трябва и Twitter. Няма да е зле някой да насмота и един блог, отнема 1 ден, блог в който ще има малко история на играта, класация в сравнение с другите подобни игри, общо взето каквото е форума, обаче само ще се чете. И ще е хубаво да се споменава нещо, което не може да се прочете или види във форума или играта, да кажем, най-високото ниво на определено/всички проучвания в 1 галактика. Хората ще се кефят да видат до къде са стигнали най-развитите в Галактиката (и все пак техните акаунти, елементарно Уотсън, няма да се упоменават само проучвания, най-високо ниво на кораб, най-високи мини). Нещо което само админите и съответен играч могат да знаят.

Наистина ще е добра идея да пуснете една Вселена със старите правила от 2006-а година, да кажем само с Генерал! Ако се напълни ще вдигне трафика на играта и съм сигурен, че повечето хора ще са готови да си дават там по колкото е за 1 месец Генерал цял рунд. Осъзнавам, че сумата, която печелите от 1 играч за 3 месеца може да е същата като тази която ще спечелите от цяла вселена за 1 месец, обаче това ще вдигне трафика, не? А и кой знае колко хора може да се върнат да пробват като се поразчуе.

Гласуването на промени във форума и още повече в играта (чрез копченца за гласуване) би било ясен индикатор за това дали ще се хареса. Разбирам, че юзърите не са много отворени за промени да кажем. Във фейсбук след всяка промяна 2 седмици се недоволства сякаш Света е свършил, 1 месец след промяната всички се чудат как са живели до сега без нея. За това направиха умното даваха на хората опцията да активират промените, когато си искат, въпреки че рано или късно тя се променяше задължително в определен срок (говоря за timeline-а). Тук това сигурно ще е невъзможно, но може да се дава на хората друга опция като например да тестват някоя промяна как ще влияе на играта им в едно седмични сървъри/вселени или даже двудневни. Или пък тестова Вселена като първа. Регистрирайте се там да видите как е това и гласувайте в анкетата, която задължително трябва да е и във играта чрез Poll освен във форума.

Та така ако на някой му се занимава и види хляб в идейките ще бъде добре ако смята, че хляба в играта е мухлясъл да я остави докато разходите не задминат печалбите ии такам.

Откъм кораби, проучвания, сгради и полети мисля, че играта е като StarCraft BroodWar - супер баланс, пйерфектна. Е винаги има какво да се иска де. :k045:

П.п. Забравих и всъщност повода, който ме подтикна да напиша темата. В инфото на съюзите може да се пише bb вместо HTML, който е по-як и по-готин! :D Пък ако мога да си пиша CSS и HTML във инфото на съюза ще е супер тупалка! :)

П.п.2 В момента играта казва, здравейте аз съм Гошо от 6-ия етаж и съм пенсиониран, вместо да крещи - Елате да ви видим колко сте корави и адаптивни!!!

Потребителски аватар
DarkDefender
Редник (Private)
Мнения: 48
Регистриран: пон юли 24, 2006 3:06 am
Контакти:

Re: Еми предложение ...

Мнение от DarkDefender » ср май 02, 2012 12:55 pm

На мен лично идеите за използване на CSS3 не ми допадат особенно.
А използването на HTML и JavaScript в info-то на съюзите леко ме притеснява.

Потребителски аватар
free_styler212
Сержант (Sergeant)
Мнения: 679
Регистриран: пет апр 21, 2006 11:35 am
Местоположение: Salford, Manchester, United Kingdom
Контакти:

Re: Еми предложение ...

Мнение от free_styler212 » ср май 02, 2012 7:14 pm

DarkDefender написа:На мен лично идеите за използване на CSS3 не ми допадат особенно.
А използването на HTML и JavaScript в info-то на съюзите леко ме притеснява.
Какво не ти харесва в идеята за CSS3 и какво те притеснява в използването на HTML и JavaScript?

RoYaL
Адмирал (Admiral)
Мнения: 6278
Регистриран: пон дек 06, 2004 3:45 pm
Контакти:

Re: Еми предложение ...

Мнение от RoYaL » чет май 03, 2012 11:06 am

Някога можеше да се използва JS в инфото на съюзите ... document.cookie се използваше най-много ...

RoYaL
Адмирал (Admiral)
Мнения: 6278
Регистриран: пон дек 06, 2004 3:45 pm
Контакти:

Re: Еми предложение ...

Мнение от RoYaL » чет май 03, 2012 11:16 am

По другата тема, нека покоментирам малко ...

Очевидно е, че играта в момента не е привлекателна за масовия потребител. За това е и липсата на реклама и локализация.
Не може да се рекламира продукт, който няма да привлече и половината от кликовете. Туитъри и други експанзии само ще докарат лоша реклама, преди играта да заприлича на нещо.
Проблем в случая е липсата на кадри. Все пак предполагам си наясно, че CSS спада към уеб-дизайна, а PHP към уеб-дивелъпмънта, за което трябват различни кадри.
В сегашното състояние 4-5 часа на ден в продължение на 2 седмици до никъде няма да са достатъчни. Но си мисля, че бавно, но славно може да се изгради нещо. Най-важното е да се знае обаче какво се иска. Не искам да бъда черноглед, но първият пост ми звучи като "направете играта по-шарена" и нищо повече. Да не обезнадеждавам автора й, но нека даде идеите си по-синтезирано от това "вижте каква гениална идея ми хрумна, използвайте CSS".

До колкото до това да се пусне версия без платените опции - от комерсиална гледна точка е ясно, че ще бъде фейл, но ще бъде фейл и от една друга гледна точка. Игра без улеснени опции, било то и платени, е насочена към хардкор таргет групата, които да изберат булфлийт и да отделят fortune за нея, пред някой електронен спорт е повече от немислимо. Т.е. ще играят още по-малко хора, защото играта ще стане бавна, мудна и трудна.

Потребителски аватар
DarkDefender
Редник (Private)
Мнения: 48
Регистриран: пон юли 24, 2006 3:06 am
Контакти:

Re: Еми предложение ...

Мнение от DarkDefender » чет май 03, 2012 12:45 pm

Несъм ентусиазиран за използването на Html, JavaScript, Php само и единствено заради сигурността на сървъра и съответно на играта.
(незнам дали има нужда да обяснявам как могат да се използват тези неща попаднали в неподходящи ръце)
Като цяло нямам почти нищо против CSS стига да е в умерени дози.
А пък несъм и привърженик на "шарениите" които "хващат окото" - аз харесвам семпли, изчистени неща (именно затова ползвам "Reloaded Blue Version¨). Според мен BBCode (както и модула в този форум) предоставя достатъчно средства за изграждане на добре изглеждаща страница за тези които искат да направят такава.

Относно предложенията за играта - съгласен съм с RoYaL.
До колкото до това да се пусне версия без платените опции - от комерсиална гледна точка е ясно, че ще бъде фейл...
... Т.е. ще играят още по-малко хора, защото играта ще стане бавна, мудна и трудна.

Потребителски аватар
free_styler212
Сержант (Sergeant)
Мнения: 679
Регистриран: пет апр 21, 2006 11:35 am
Местоположение: Salford, Manchester, United Kingdom
Контакти:

Re: Еми предложение ...

Мнение от free_styler212 » чет май 03, 2012 2:28 pm

Ами не искам играта да става някаква шарена или каквото и да било. Това че ще се добави CSS и JavaScript изобщо пък не говори за шареност освен ако не се прекали с цветовете и разни такива, това по скоро може да стане с Flash-а. Интерактивност, да могат юзърите освен да въвеждат числа и да цъкат Направи, нещо семпло от сорта на:

Тези въртящи се карти; да кажем отпред ще е картинката на кораба, а отзад инфото за кораба в меню техника да кажем. Не знам дали ви изглежда някакво пумпозно и излишно, обаче в комбинация с едни хубави цветове, които да преливат 1 в друг би изглеждало много добре. Това си направих за университета и никога не ми омръзва да си ги върта.

Ето тази анимация оприличена като фенерче ми харесва за проучванията, как ще се променя светлината, защото да кажем лазерите са супер силни и може да заслепят хората с невъоръжено око и за това от Изследователския център прилагат този спектрум, през който да се виждат. (или някаква такава измислица)

А за галактиката нещо като този 3D свят се е утепало, представете си 15-те планети и да се въртят около слънцето ... Супер яко изглежда и може да се направи като се вложи време и средства

То не може да се даде идеалната идея, идеите идват като започне разработката. Много неща започват с една представа и с времето, някои неща се оказват невъзможни, за други прекалено много време и ресурси трябват, но нищо няма да стане ако се чакат идеите да паднат от небето!
И всичко е отвън, на показ, в интернет, защото HTML, CSS и JS са open source, това трябва да се използва. Да се вложи време в разглеждане на w3schools.com и по-специално CSS секцията и чудесии могат да се направят грабващи окото на малки и големи. А е толкова простичко да се научи, само че отнема време!

RoYaL написа:До колкото до това да се пусне версия без платените опции - от комерсиална гледна точка е ясно, че ще бъде фейл, но ще бъде фейл и от една друга гледна точка. Игра без улеснени опции, било то и платени, е насочена към хардкор таргет групата, които да изберат булфлийт и да отделят fortune за нея, пред някой електронен спорт е повече от немислимо. Т.е. ще играят още по-малко хора, защото играта ще стане бавна, мудна и трудна.

Ами да с това и аз съм съгласен като помисля малко ...

RoYaL
Адмирал (Admiral)
Мнения: 6278
Регистриран: пон дек 06, 2004 3:45 pm
Контакти:

Re: Еми предложение ...

Мнение от RoYaL » чет май 03, 2012 3:42 pm

Супер, само не мога да се съглася, че идеите идват с разработката. В повечето случаи гениалната идея дори да се започне с нещо идва от момента, в който никога не се е мислело да разработка.
За това и повечето структурирани звена работят на схемата идея -> дизайн (не разбирай само рисуване под дизайн, дизайнване на идея е по-абстрактно понятие) -> изпълнение

Потребителски аватар
free_styler212
Сержант (Sergeant)
Мнения: 679
Регистриран: пет апр 21, 2006 11:35 am
Местоположение: Salford, Manchester, United Kingdom
Контакти:

Re: Еми предложение ...

Мнение от free_styler212 » чет май 03, 2012 4:27 pm

RoYaL написа:Супер, само не мога да се съглася, че идеите идват с разработката. В повечето случаи гениалната идея дори да се започне с нещо идва от момента, в който никога не се е мислело да разработка.
За това и повечето структурирани звена работят на схемата идея -> дизайн (не разбирай само рисуване под дизайн, дизайнване на идея е по-абстрактно понятие) -> изпълнение
Аз го казах повече от личен опит, че като започна да правя нещо и с времето се оформят добрите идеи (естествено не говоря само за дизайн) и за това така констатирах, но навярно и за това си прав ...

П.п. Пък ей т'ва тука си е направено, но не е 3D ... напрао е брутално чу'ек

Потребителски аватар
fallenka
Ефрейтор (Corporal)
Мнения: 191
Регистриран: чет юни 23, 2011 11:21 am
Местоположение: Бургас

Re: Еми предложение ...

Мнение от fallenka » чет май 03, 2012 7:03 pm

Няма да ви цитирам всеки поотделно, но мисля да си изкажа мнението за някои неща :)

Първо - като цъкнеш на галактика и започне да ти се върти така, как ще цъкнеш на шпионаж или атака на някоя планета? :)

От php, css и html имам много, много основни познания и няма да давам мнение за тях...

Обаче, за рекламата, защо не? Не виждам защо играта е непривлекателна за нови потребители, даже напротив според мен. Всички са свикнали с ханове, манагор и бгмафия, София уорс, а булфлийт е доста различна от тях, съответно би трябвало да привлече внимание. Опростена е като дизайн и на по-слаби компютри също ще върви добре (хората на работа имам някакви компютри от времето на Супер Марио :) ). Като сравнително нов потребител мога да кажа, че на мен ми е интересна от самото начало, така че предполагам, че и доста други хора ще я харесат... просто е оставена на случайността и на админите не им се занимава да си вършат работата, играещите си правят някакви уговорки съответно... Мисля, че една стабилна реклама, би привлякла доста потребители :)
Може да съм фъстък, ама се бия като цяло пакетче!

Отговори

Върни се в “Предложения”