Малко ревю и предложения за повече нови играчи

За всякакви предложения към играта и форума. Временно е включена опцията за премодериране. Тоест преди да се появи преложението Ви, ще мине през одобрение на модератор.
Потребителски аватар
Judic
Редник (Private)
Мнения: 39
Регистриран: пон мар 05, 2007 10:27 am
Контакти:

Малко ревю и предложения за повече нови играчи

Мнение от Judic » пон юни 27, 2011 12:37 pm

Не съм играл от рунда с Аркантос и като гледам продължават несъотвествията в това, което пише из играта, из различните форуми и FAQ и това което е в действителност, както пишеше в една друга тема, която преглеждах преди някакво време тук. Мисля, че изчистване на всички несъответсвтия и ъпдейт на всички разлики в текствете е доста важен аспект в игра, разчитаща почти изцяло на буквички и цифрички и кликания по бутончета.

Примерно коефициентите (2 или 2,5 (в игра и ФАК)..? оказа се 2, след като ми светнаха в зелено 3 касички и аз седя и цъкам на калкулатора да се уверя, че мога да смятам) или колко в действителност е товара на полевия изтребител (250 или 300(предполагам е толкова в крайна сметка)) или къде в играта пише, че във вселена две добивът е утроен (удвоен - във ФАК, и аз седя половин ден и смятам и върта и суча как се смятат тия проценти и се чудя да докладвам ли за бъг), и някоя и друга разлика с Вс1 (което в началната страница никъде не пише, освен на колко дни са вселените) и процентът на расата се добавя преди, след или със другите бонуси се прилагат заедно към базовия добив. Или... ох забравих си мисълта, много стана. Но все пак предполагам схванахте за какво иде реч в леко разочарования ми коментар.

Може би за това има 14К(!) регистрирани и 20 Пъти по-малко активни потребители във втора вселена. Просто хората им омръзва като се уморят от ровене, четене и издирване на инфо.

Две малки козметични промени биха вдигнали много началното впечатление на обикновения потребител. - Обикновено бутона About, който цъкнах от любопитство да видя нещо за създателите на играта (което попринцип или някакъв вид хелп и инфо правят бутоните About из програмите). Може просто да го няма или да влезне по общо предназначение и да има таблица или се опитвате да скриете истинските числа?

И едно копче в играта водещо поне към промените в рунда също няма да е лошо. Примерно приятелката ми, която отначало хареса играта в последствие трябваше да ме пита през пет минути за какво иде реч тука и какво се прави и защо това е така, а не иначе.

Един бегинърс' гайд и доста едитване на чист текст с една проста търсачка няма да дойдат никак зле.

А уроците на мастър Йода са и на неговите години. (вижте тази тема и ми кажете кое е това с мините в началото (hint: линка или е на 10 години и вече не работи или не се вижда от чужбина)???).

И защо по Д не мога да си пусна заглавната страница на български?? Наистина, че съм от чужбина, а и има 5 думи на кръст, ама поне копчето с родното флагче да работеше.

Или правилата - на кой новодошъл му трябват правила като той дори си няма и наидея какво се прави тука, а в раздел правила има 15 страници WORD текс или почти 600 реда (да копирах си ги в Уърда да видя). Колко от новите хора мислите са прочели всичко това.

Много по-лесно и удобно за един нов играч би било, ако във правила НАЙ-отгоре пише какво се прави в играта с нормален шрифт, а не онзи малък, ню-ню шрифт на началната страница, който даже ми е и на английски. Примерно "Булфлийт - в тази игра вие трябва да постигнете баланса между разнообразието от развитие на инфраструктура, икономика, боен и транспортен флот, проучвания и ала-бала-лалала.... Ако не бях аз да й обяснявам на приятелката ми изобщо няма да й се занимава с това, а тя по принцип си пада по такива игри.

Дори след толкова време никъде не е направено едно просто копченце, което да води до някво простичко инфо, а не човек да ходи да рови по форуми, ФАК и т.н. където дори чичо Гугъл ще се озори. Начинаещия гледа там нещо, че е написано в играта и се зачудва понякога дали наистина това е всичко, което трябва да знае за една що-годе читава игра... Нищо чудно, че нови играчи няма, а едно време вселените бяха препълнени : ( За повече от 3 години само един нов скин и няколко нови функции, които струват нанокредити (пари). ... Като се замисля, ми идват два варианта на ум - единия е, че сега се печели колкото за поддръжка, а другия е, че сега просто се печели повече от тия няма и 5000 активни човека, от колкото преди и на никой не му трябва да си мръдне пръста. От тия 4300 човека сигурно 4000 са стари и грачи и другите 300 ще преминат в предната колонка в скоро време. Нима толкова малко усилия за тия години не са направени за да се задържат дори сегашните общо 35280 неактивни потребители.

Сега като го написах последното даже се зачудих дали това активните потребители са тези онлайн или тези, които няма да станат (i) в скоро време (а за неактивни още е малко рано - още 4 дена, въпреки, че има толкова много нули и празни полетаа). Дори това не е особено ясно.

И едно предложение за форума - да се орежат малко тия иконки, че зарежда бавно от чужбина със студентския нет. Ако на някой му трябва някоя по-специална иконка едва ли ще му е трудно да цъкне някакво копче, а и би скъсило двойно страницата. Или и това е с цел да не влизат хората много-много да разпитват, а само тия дето са на зор като мен. Като изключим редовните потребители. На кой би му се четяло толкова стотици редове ФАК и Форум и Информация в играта, като тя дори не се припокрива и да пропуснеш нещо си е изцяло в реда на статистическата грешка. Предполагам и на вас, които сте имали нервите да прочетете всичко това, ви е досадило вече. А представете си един нов да трябва да прочете 3 пъти повече страници (в уърд го проверих) само с правилата и наказанията като за начало. На никой не му се почва да чете за игра с наказания, а по-скоро за това, което се прави в играта, нали? Тук трудно бих бил неправ/крив/както желаете на негативната форма на прав, за каквата не мога да се сетя в момента, защото вече ми идва много/.

Поздрави :a041:

едит: Сега се разчетох из други теми на форума и май почвам да сгрявам и една от основните причини за залеза на играта и защо тя стига до там, че в галактики 1 и 5 не се правят регистрации. Започвам да се чувствам кофти : /

Може пък и да се хвана да понапиша някой роман и към ХС, кой знае, зависи колко време ми остане... Да й накифля поничката на лейди пьопьюлър

още един едит: може би вече не трябва да ми е гадно и почвам да виждам защо от ХС са почнали да се отказват от дойната крава - просто тая крава с нищо не е поддържана и за увисналото й и износено и старо виме вече няма подходяща дойна машина и остава само на ръка от някой знаещ как се правят нещата.. :c046:

Отговори

Върни се в “Предложения”