За начинаещи

Правилата в света на Bulfleet
Потребителски аватар
RiverRun
Майор (Major)
Мнения: 1772
Регистриран: пет ное 26, 2004 11:04 pm
Местоположение: София
Контакти:

За начинаещи

Мнение от RiverRun » пет ное 26, 2004 11:15 pm

Първи Стъпки

В играта има 3 основни ресурса: МЕТАЛ, КРИСТАЛИ и ГАЗ.
Те се добиват посредством мини, които могат да бъдат развивани, така че доходът да се увеличава. За да работят мините е нужен четвъртият ресурс - ЕНЕРГИЯТА. Тя се добива от Соларните панели.

В началото е много важно да достигнете поне 10то нива на всички мини и съответното ниво на Соларни панели.

След това вече мислете за развиване на вашата планета.

Точки

B Bulfleet НЕ можете да бъдете унищожени. Играта се основава на точкова система. Играчът печели 1 точка за всеки 1000 изразходени ресурси (било то за флота, сгради или проучвания).

Атаките водят само до ограбване, но не и до унищожаване.

Доход

Металът, кристалите и газта се добиват с определена стойност / час. Колкото по-развити мини имате, толкова повече ресурси ще печелите на час.

Една примерна стратегия за начало би била:

С1 M1 M2 С2 M3 K1 С3 M4 K2 С4 M5 K3 С5 M5 K4 С7 Г1 Г2

С - Соларни панели
М - Мина за метал
К - Мина за кристал
Г - Мина за газ

Jade

Мнение от Jade » съб ное 25, 2006 7:11 pm

Имайте предвид, че относително рано в играта ще следва да определите игровата си роля, както и да отчетете расовата си принадлежност. Общо казано имате три пътя за развитие:

*миньор (тертети) - разчитате основно на собствено производство. За да успеете в тази роля е нужно да прекарвате доста време пред компютъра тъй като ще има много желаещи да Ви освободят от ресурсите, които бълват Вашите работливи работници.

*побойник (конфедерация) - или още тежък боен акаунт. В случая акцентът е върху флотата. Многото флота, подплатена с добра икономическа база. Конфедерацията е идеалната раса за начинаещи играчи, защото предлага възможност за балансиран геймплей.

*разбойник (нокси) - идват бързо, идват тихо, бият се и изчезват в нощта. Нокси без икономика е убийствен противник, но няма шансове за челно класиране. Нокси със сериозна икономика е сериозна заплаха. Ако нямате намерение да играете свирепо и на ръба на възможностите си, не се захващайте. Една грешка може да Ви изхвърли от играта при този тип игра. Набляга се на скоростите и постоянното дебнене. Току виж докато сте с констипация в тоалетната някой Нокс Ви е отнесъл флотата и ресурсите.

Не приемайте за даденост, че щом сте с някоя раса следва задължително да играете по определен начин. Но пък колко джуджета-магьосници и елфи-техничари познавате?

Ако се питате какво точно да правите, ще Ви разочаровам - няма готова универсална рецепта. Играта е изключително динамична и няма повтарящи се ситуации, нужно е да реагирате според момента. Колебаете ли се, кликнете на меню Помощ. Там има списък с Гидовете, както и линк за връзка с тях и кога за последно са били онлайн. Гидовете са опитни играчи, които могат да Ви дадат полезен съвет или да Ви обяснят някои неща. Но не злоупотребявайте с времето им, те са доброволци и също са влезли да поиграят, а не да обясняват неща, които ги пише в секция "Често задавани въпроси". Ако не успеете да намерите отговора си в тази секция на форума, пробвайте ТУК . Съществува и онлайн съпорт за възникикнали проблеми с играта, ще видите линка в дясната страна на страницата под надписа Нанокредити. Имайте предвид, че за безсмислени съобщения там можете да бъдете наказан, по същия начин, по който ще Ви се търси отговорност, ако си правите шегички на телефона на Бърза помощ или на Пожарна безопасност. И не на последно място - винаги можете да потърсите помощ в секциите "Задай въпрос" за съответната вселена.

Отговори

Върни се в “Първи стъпки в играта”